KEMPEN LESEN PSV & PUSPAKOM PERCUMA 2024

Perkara Yang Ada Perlu Tahu Tentang

KEMPEN LESEN PSV & PUSPAKOM PERCUMA 2024

Berkiut adalah kempen lesen PSV dan puspakom percuma 2024

1. Semua pemohon kali pertama LAYAK mendaftar Kursus PSV secara percuma bersama Grab.
2. APAKAH ITU "PSV BERSAMA GRAB"?

PSV Bersama Grab adalah kursus PSV di Grab Hub Cheras. Harganya RM80 termasuk kursus 6-jam, makan tengahari dan ujian PSV.

Kursus ini hanya ada di kawasan KL SELANGOR sahaja. Grab akan bayar balik RM80 selepas akaun berjaya diaktifkan. Ini bermaksud PSV Bersama Grab adalah PERCUMA.

3. KEPADA SIAPAKAH PATUT SAYA MEMBUAT BAYARAN?

Maklum, semua bayaran berkenaan dengan pendaftaran Grab Driver hanya akan disalurkan kepada account syarikat. Grab Hub Cheras untuk PSV Bersama Grab.

Admin pendaftaran TIDAK AKAN minta bayaran dari pemandu baru ke account individu. Pemandu hanya perlu berurus dengan account syarikat tertentu seperti, GrabCar Malaysia, Puspakom dan syarikat insuran.

4. TEBUSAN/SUBSIDI DARI GRAB

Pemohon yang mendaftar kursus PSV di institut memandu di seluruh Malaysia layak mendapat tebusan RM100. Manakala pemohon yang mengambil kursus PSV bersama Grab layak tebus RM80.

Tebusan dari Grab hanya akan diproses selepas akaun berjaya diaktifkan. Pemohon yang memiliki kenderaan berusia 2.5 tahun dan ke atas juga layak menerima RM70 untuk pemeriksaan E-Hailing pertama di Puspakom.

Our Services

Ringkasan Tebusan :

Kursus PSV = RM100 di Institut Memandu ; RM80 di Grab

Pemeriksaan Puspakom = RM70 (Semua pemandu)

Pemeriksaan Kesihatan JPJ = RM80

Kad PSV = RM20

EVP (E-Hailing Vehicle Permit) = RM135 (Semua pemandu)

Kami bakal untuk membantu kamu untuk menjadi Grab Food dan Grab car dengan laju dan senang.

Frequently Asked Questions

Ia agak berbeza-beza bergantung kepada negara dan wilayah tempat layanan tersebut beroperasi. Berikut adalah beberapa syarat kereta yang perlu ada untuk mendaftar sebagai pemandu Grab Car : Baca lagi di sini ;- https://grabdriver.com.my/syarat-grabcar/