DAFTAR PEMANDU GRAB

muzilgadmin

Dapatkan Kredit Memandu Percuma RM50 – Daftar Sebelum 30 November 2019

PANGGILAN TERAKHIR SEBELUM 30 NOVEMBER INI!!! Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan KREDIT MEMANDU PERCUMA sebanyak RM80 setelah anda menghantar 2 DOKUMEN DIBAWAH untuk kami uruskan permohonan Permit Kenderaan E-Hailing (EVP) anda. Salinan lesen PSV Geran Kereta JUMLAH KREDIT PERCUMA = RM50 BUKAN SAHAJA KREDIT PERCUMA, ANDA JUGA LAYAK UNTUK MENDAPATKAN SUBSIDI (PAKEJ PIKUL BERSAMA) SEHINGGA …

Dapatkan Kredit Memandu Percuma RM50 – Daftar Sebelum 30 November 2019 Read More »

KEMASKINI PENTING: Peraturan E-Hailing Malaysia mulai 12 Okt 2019 – Bahagian 2

Setelah menerima maklum balas daripada komuniti e-hailing berkenaan dua syarat peraturan baru, Kementerian Pengangkutan telah mengadakan sidang media hari pada tengah hari ini untuk memberikan pencerahan kepada komuniti e-hailing. Berikut adalah kemaskini penting daripada sidang media tersebut: Rakan-pemandu TIDAK PERLU berkunjung ke JPJ bagi menukar kod kenderaan: Penukaran kod (kod AH) kepada “e-hailing persendirian” hanya …

KEMASKINI PENTING: Peraturan E-Hailing Malaysia mulai 12 Okt 2019 – Bahagian 2 Read More »

GRAB EVP & INSURANCE EHAILING 10/10/19

Berkenaan dengan account deactivation secara berperingkat 12/10/19. Account TIDAK akan deactivate jika: Ada PSV Ada Puspakom Ada PSV Tiada Puspakom Ada PSV masih tunggu EVP PSV lulus di web JPJ tapi tak dapat kad lagi (screenshot result) Account AKAN deactivate jika: Tiada PSV Tiada Insurance E-Hailing. Kepada pemandu yang pandu dengan kereta 3 tahun ke …

GRAB EVP & INSURANCE EHAILING 10/10/19 Read More »

Murah rezeki pemandu Grab selepas sedekah RM2 dari harga tambang

Hari tu, saya naik grab dengan anak-anak saya. Dekat saja, dari rumah ke pejabat. Tambangnya RM7.00. Saya pun bagi dia RM10.00 sebab tak ada duit kecil. Dia pun tak ada duit kecil. “Akak boleh tolong saya?” dia tanya saya. “InsyaAllah, boleh. Tolong apa?” “Saya bagi akak RM5.00 ni. Saya tak ada duit kecil. Nanti akak …

Murah rezeki pemandu Grab selepas sedekah RM2 dari harga tambang Read More »

Pemandu Grab tunggu gadis selesaikan solat jamak tepi jalan

Salah satu kisah yang menjadi viral minggu ini apabila @AinulNunanaa dan kakaknya nak cari surau untuk solat. Tapi area Sri Petaling merupakan kawasan majoriti Chinese. Maka agak susah nak jumpa surau. Mereka mungkin dalam perjalanan, itu membolehkan mereka untuk solat jamak dan qasar. So bila dah tak dapat jumpa surau, kakaknya decide untuk solat sahaja …

Pemandu Grab tunggu gadis selesaikan solat jamak tepi jalan Read More »

Penolakan komisen terbaru untuk tempahan cashless / tanpa tunai

Mulai 19 Ogos 2019*, komisen untuk tempahan tanpa tunai akan ditolak daripada tambang anda dan bukannya daripada dompet kredit. Ini bermakna rakan-pemandu masih boleh menerima tempahan (tanpa tunai sahaja) walaupun baki dompet kredit anda di bawah baki minima yang ditetapkan! *Pengemaskinian ini akan dilaksanakan secara berperingkat. Hanya untuk rakan-pemandu Klang Valley sahaja. Bagaimanakah cara penolakan baharu ini dilakukan? Apabila baki …

Penolakan komisen terbaru untuk tempahan cashless / tanpa tunai Read More »

Pastikan Anda Melengkapkan Latihan PSV Supaya Insentif Anda Tidak Ditahan

Untuk berlaku adil kepada rakan-pemandu yang telah meluangkan masa dan wang ringgit untuk melengkapkan proses peraturan, kami akan melaksanakan beberapa pengemaskinian kepada pembayaran insentif. Kami kini akan mewajibkan kesemua rakan-pemandu untuk menunjukkan bukti pematuhan peraturan untuk layak menerima pembayaran insentif tepat pada masanya. Ramai rakan-pemandu telah bertungkus-lumus untuk mematuhi syarat baru yang telah ditetapkan dalam tempoh …

Pastikan Anda Melengkapkan Latihan PSV Supaya Insentif Anda Tidak Ditahan Read More »

Panduan Peraturan E-hailing

Kini sudah hampir sebulan sejak Kementerian Pegangkutan mengumumkan bahawa semua rakan-pemandu e-hailing dibenarkan untuk terus memandu sehingga 12 Oktober 2019. Kami mengucapkan tahniah dan ribuan terima kasih kepada semua rakan-pemandu kami yang telah bertungkus-lumus menyelesaikan syarat-syarat untuk peraturan baru walaupun dalam masa yang singkat. Kami amat memahami pelbagai kesukaran yang dihadapi rakan-pemandu dan berharap agar …

Panduan Peraturan E-hailing Read More »

Lindungi diri dan keluarga anda dengan PERKESO

Pada tahun lepas, Kementerian Sumber Manusia telah mewajibkan semua pemandu e-hailing untuk mendaftar dan membuat caruman kepada PERKESO (Pertubuhan Keselamatan Sosial) yang juga dikenali sebagai SOCSO. Seperti mana yang anda mungkin telah dengar daripada media pada baru-baru ini, PERKESO bercadang untuk memulakan penguatkuasaan skim ini di bawah Akta Keselamatan Sosial Pekerjaan Sendiri 2017 mulai 1 Ogos 2019. Menurut PERKESO, rakan-pemandu …

Lindungi diri dan keluarga anda dengan PERKESO Read More »

4 perkara yang anda perlu tahu tentang aplikasi pemandu

Sebagai rakan-pemandu, aplikasi pemandu Grab adalah aplikasi harian anda. Untuk memastikan anda memanfaatkan aplikasi pemandu sepenuhnya, kami telah menyenaraikan beberapa fungsi aplikasi pemandu yang anda mungkin terlepas pandang selama ini. Bahasa aplikasi pemandu Lebih selesa menerima perkembangan daripada kami dalam bahasa lain? Tukar tetapan bahasa telefon anda dan aplikasi pemandu turut bertukar! Untuk menukarkannya, buka menu Tetapan dan tukar …

4 perkara yang anda perlu tahu tentang aplikasi pemandu Read More »